HISTORIA

Bulleråsista kerrotaan paljon tarinoita.

Bulleråsista on myös kirjoitettu historiikki. Bulleråsin historia on todella värikäs! Bulleråsin historiaan mahtuu kieltolain aikaisia kosteita iltoja, konsulinna Moen hienoja seurapiirijuhlia ja toimiminen merivartioasemana.

Merikapteeni Burman rakennutti Bulleråsin itselleen huvilaksi vuonna 1918. Silloin pääovi avautui merelle, koska ainoa tie paikalle oli meri. Kapteenin huvilassa on tietenkin aina torni. Se toimi myöhemmin merivartioaseman tähystyspaikkana, ja tänäkin päivänä sieltä voi tähystää aina laivaväylälle asti.
Burmanin kuoltua Bulleråsin osti tunnettu vauras vaasalainen konsuliperhe Moe. Konsuli Moen kuoltua hänen leskensä, englantilainen Tulla Moe (Mary Richardson) muutti varojen huvettua Bulleråsiin, jossa hän asui aina vuoteen 1951 asti.

1950-luvulla, aina vuoteen 1966 asti, Bullerås toimi merivartioasemana. Tänä aikana myös presidentti Kekkonen yöpyi Bulleråsissa kalastusretkellään. Merivartioaseman jälkeen Bullerås on toiminut matkailukäytössä, kunnes nykyiset omistajat kunnostivat sen v 2004 korkeatasoiseksi yksityistilaisuuspaikaksi. Kunnostuksessa palautettiin Bulleråsiin sen alkuperäinen huvilatunnelma.

Bulleråsin väki kertoo näistä ajoista mielellään vierailleen.